At presse med håndvægte kan være en kærkommen variation for skulderled og pressemusklerne, da de giver en anderledes belastning og stimulering i forhold til en vægtstang. Håndvægtene tillader større bevægelsesfrihed end pres med en vægtstang, men sætter til gengæld større krav til stabiliteten.

Er du en af dem, der oplever skulder- og/eller muskulære problemer ved at presse meget med stang kan det altså være en rigtig god idé udskifte eller supplere noget vægtstangstræning for bryst/skuldertræningen med håndvægte.

På videoen illustreres high incline håndvægtspres med pause og et neutralt greb. Hér gentagelser med 44 Kgs håndvægte.

Den høje vinkel giver højt fokus på forskulderen, imens den øvre del af brystmusklen også aktiveres i høj grad. Bænken aflaster lænden i forhold til et stående pres.

Det neutrale greb betyder mindre stræk over skulderkapsel og brystmuskel, altså at øvelsen foregår længere fra skulderens sårbare yderposition.

Den smallere håndplacering betyder, at de fleste bliver bedre i stand til at positionere og stabilisere skulderbladene, hvilket er vigtigt for god teknik, skadesforebyggelse og muskelkontakt.