En af de ting, jeg kom væk fra under specialeskrivningen, er den ugentlige reportage fra styrkeholdet i OBBC, hvor jeg gennemgår nogle af de mest interessante ting, nogle af deltagerne har arbejdet med under holdet.

1) Når du squatter, så er der nogle generelle retningslinjer, der skal overholdes (som f eks undgå bækkenkip). Hvis dét overholdes kan øvelsen, som enhver anden, tilpasses til netop DIT formål. Vær klar over hvad formålet er, før end du begiver dig ud i andet end at koncentrere dig om god teknik. Dette indebærer kontrol med bevægelsen, ingen uhensigtsmæssige ledvikler og at man benytter en stand, der passer til ens kropsbygning.

2) Boxsquat er en fin squat-variant med fordele og ulemper i forhold til fri squat. Derfor kan den under de rette betingelser både supplere og erstatte fri squat. Sørg for at overholde de samme generelle tekniske cues som ved almindelig squat og sørg for at kontrollere bevægelsen helt ned til boksen, hvor der skal pauses.

3) Goodmornings er en fantastisk øvelse til at træne bagkæden. Øvelsen kan med fordel udføres med en safety squat bar, da denne glider mindre end en almindelig stang. Den optimale teknik i goodmornings afhænger af formål med øvelsen. Bøjede knæ og lang ROM overføres bedst til dødløft, imens mere strakte knæ og kortere ROM overføres bedre til squat.

4) Der er flere måder at time trækket og vejrtrækningen i dødløft. Selvom der ikke findes én måde, der passer alle, så vær opmærksom på at holde dig til samme teknik, også når du træner tungt, for at dette bliver rutine og ikke stjæler opmærksomhed under sættet. Luft ind i toppen, før den eccentriske fase, gør det lettere at sænke stangen kontrolleret.

5) Respektér et tungt sæt og sørg for at være mentalt forberedt når du går til det. Dette hér at man fokuserer og visualiserer inden sættet startes og altså ikke kan tillade sig at småsnakke. Bevar kontrollen under hele sættet, men meget tunge topsæt og personlige rekorder egner sig ikke til langsom eccentrisk, hvis ikke det er en del af træningsplanen.