Del 1 ud af 5

1) Brug altid god tid på opvarmning. Drop kredsløbstræningen og benyt i stedet 10-15 minutter på en specifik opvarmning, der klargør dig til at styrketræne. Dette gøres ved en kombination af dynamiske strækkeøvelser, mobilitetsøvelser og aktiveringsøvelser valgt ud fra netop dit behov og hvilken øvelse du skal lave.

Er du meget stiv, så fokusér på bevægelighed – er du meget blød og eftergivelig, så fokusér på aktiveringsøvelser. Sørg for at det er specifikt valgt i forhold til øvelsen, du starter ud med.

2) Overbelastning skyldes gentagne microtraumer fra ensidig bevægelse, der ikke får lov til at hele inden næste træningspas. Undgå dette ved at have en højere variation imellem øvelser med højt carry-over til en bevægelse. Variér f eks mellem frontsquat og backsquat.

3) Undlad at planlægge meget lange programmer, der tit afhænger af en vis akkumuleret træthed undervejs. Sørg i stedet for jævnlige ændringer i din periodisering, eksempelvis ved at skifte fokus mellem intensitet og volumen hver 4. uge. Sørg også for at deloade hver 4.-6. uge.

Følg med det næste stykke tid for flere tips og tricks til at undgå skader.

Er der andre emner, du gerne vil have, at jeg tager fat på? Stik mig en kommentar og lad mig høre om det :-)