2 tips til en bedre dødløft (smukt illustreret af Simon på 6×180 kg)
 

1) Giv dig god tid på første gentagelse!
 
Alt for ofte bliver man utålmodig i dødløft, især hvis det er tungt og du er psyked op til at give dig fuldt ud. Det betyder hurtigt, at du ikke får ramt dine vinkler ordentligt og ikke får skabt et ordentligt spænd fra starten. Resultatet bliver at teknikken falder fra hinanden allerede fra starten og sættet bliver unødvendigt dårligt. I videoen misser Simon det og starter derfor bevægelsen ved at give en anelse efter i ryggen – på trods af at vægten er let!
 
Begynd i stedet at indarbejde en vane, hvor du fokuserer på at have den bedst mulige startposition før end du begynder løftet.
 
2) Hold spændet – hele vejen!
 
Efter første gentagelse er det vigtigt stadig at holde spændet og sætte stangen med kontrol. Det sikrer at muskler og nervesystem hele tiden aktiviteres, så du får det optimale udbytte af øvelsen.
 
Desuden hjælper det til at holde god teknik, så du blandt andet undgår at stangen bevæger sig væk fra dig, hjælper dig til at finde den bundposition, der passer til din kropsbygning og giver dig en mere naturlig rytme i bevægelsen.
 
Dette klarer Simon helt fantastisk flot!