1486041359762

At dele viden og at undervise har altid været et vigtigt aspekt i mit arbejde.

Jeg tror nemlig på, at man ved at sørge for at dele viden skaber de bedste forudsætninger for at optimere træningen og derved resultaterne. Med andre ord lægger jeg vægt på at mine klienter ikke bare træner og løfter på en bestemt måde, men også lærer betydningen af det. Jeg tror nemlig på at de bedste resultater på lang sigt skabes, når man både kombinerer “hvordan” OG “hvorfor”.

Det er blandt andet derfor, at jeg skriver bloggen hér på MoosFit.dk. I forlængelse af dette er jeg også begyndt at bidrage til de regelmæssige “Apropos”-artikler, der kan findes på Bodybuilding.dk (når jeg afslører dette får I altså i samme omgang adgang til ca. 8 år af min træningsdagbog med dertilhørende udvikling i viden/evner, dumme jokes, tanker/brok over dårlige træningspas og billeder af Batman).

images

Og i dén anledning kan jeg passende poste ét til

I den forbindelse er jeg begyndt på en mini-serie omkring avancerede træningsmetoder, der blandt andet indeholder værktøjer til at systematisere og optimere din træning, praktisk anvendelse og den videnskabelige baggrund for metoderne, der blandt andet indebærer tempomanipulation, funktionel isometri, kæder/bands og lignende.

I første artikel i miniserien skriver jeg om RPE-skalaen, der er et fantastisk værktøj til at overvåge fremgang og planlægge træningspas ud fra dagsformen. Man kan blandt andet sikre sig, at man arbejder med den optimale intensitet imens man undgår at lave unødvendige max-tests, der tager tid og fokus fra selve træningen.

Nysgerrig? Så følg linket og hold øje med fremtidige “Apropos”‘er.

Avancerede træningsmetoder del 1 – RPE-skalaen

Husk, at du som sædvanlig altid er velkommen til at stille spørgsmål, hvis der er noget, du kunne tænke dig at få uddybet.